סמואל 'קונדיטוריית בוטיק'

חוגגת את יום העברית

הנה כמה מילים מתוקות לכל מִגְדְּנַאי ומִגְדְּנָאִית:

מִגְדְּנַאי  (קונדיטור)
מִגְדְּנָאוּת (קונדיטאות)
מִגְדָּנִיָּה (קונדיטוריה)
עוּגוֹנִית (קאפקייק)
שׁוֹקוֹלָדַאי (שוקולטייר)
מוּפִינִים (מאפינס)

אֲפִיפִית (וָפֶל)

אפיפית היא מאפה מבצק פריך ודק. בדרך כלל בין דפי המאפה יש מְלית בטעמים שונים, כגון שוקולד ולימון.

קְצִיפָה (מוּס)

קציפה היא מאכל מוקצף מחלבונים בתוספת שוקולד או פֵּרות. לעתים מוסיפים לקציפה שמנת.

תַּמְלִיא (פאי)

תמליא הוא מאפה שבסיסו בצק והוא ממולא במְלית של פֵּרות או ירקות ועוד. למשל: תמליא פטריות, תמליא בצל, תמליא תפוחים ותמליא לימון.